Roviden-tomoren - Hoki VB Svajc

 2009.05.08. 15:34

Szoval ez most egy rovidke lesz, mert nincs erom hosszasan leirni meg, hogy mi volt Svajcban - mert sokminden volt am :) - szoval csak igy osszeRARolva nyomok egy irast az esemenyrol (a meccsekrol, a tobbi majd kesobb):

Meccs 1.: Magyarorszag - Szlovakia...huhuhuuuuu, mondtam is a tobbieknek a meccs elott, hogyha en lettem volna a sorsolobizottsag huzoembere, akkor amint meglatom, hogy kihuztam a szlovak melle a magyar valogatottat, azonnal visszadugtam volna a kalapba es huzok egy ujat. De nem en voltam ott...es azt kell mondjam, hogy szerencsere!!! Ugyanis megintcsak bebizonyosodott, hogy nem szabad hinni egyik (le-)fizetett TV-csatornanak sem, mert nem volt semmilyen balhe a szurkolok kozott (csak ot ember bohockodott, annyi meg mindig van, akarkik gyulnek ossze 4-5000 fonyi mennyisegben). Szoval, teljesen jofejek voltak a szlovakok is, meg mi is - persze leszurkoltuk oket, de ez csak termeszetes :). Egy kicsit az volt az erzese az embernek, hogy felismerte mindket fel, hogy a masikak is emberek - nem pedig veresszaju allatok - es ennek tetejebe meg ugyanaz a tortenelmunk is ugyanaz, egyszoval (sajnos ez most csak ilyen patoszosan lehet leirni): testverek vagyunk! Innentol a szlovakok, ha jatszottak, akkor mi szurkoltunk nekik, ok meg nekunk a tobbiek ellen. :)   Sajnos a meccs viszont 13 masodperccel a vege elott utott szlovak gollal eldolt, 4-3 oda... de azert az nem kis buszkeseggel toltott el, hogy bar nem szereztunk pontot, de a szlovakok ugy orultek gyoztes golnak (palyan es palyan kivul is), mintha a VBt nyertek volna meg. Ugyhogy innentol azert volt tisztelete a magyar csapatnak. :)

Meccs 2.: Magyarorszag - Kanada...Na itt nem vartam semmi jot, de az be is jott. :))) 0-9, es a jatek is ilyen volt, a vegen tenyleg annak szurkoltam, hogy maradjunk egy szamjegyuek. De iszonyatos-nagyon jok a kanadaiak, ezt nem is latja addig az ember, amig maguk kozott (NHL) jatszanak, de itt olyan volt, mintha egy teljesen mas jatekot jatszottak volna. Sebaj, kell ez, hogy tanuljunk es lassuk, hogy mi a cel!!! Es ez utan a meccs utan volt az eletem eddigi legszebb szurkolasa, ugyanis a csarnok `kiurult`, es mar csak a magyar tabor volt ott - es meg vagy egy orat ott eltettuk a fiukat, meg ki is jottek egyszer, megkoszonni a dolgot. Sot meg kifele-menet is enekeltunk, a kanadaiak meg ott hitetlenkedtek es videoztak, ahogy megyunk ki. Meg persze probaltak velunk enekelni...ilyet meg nem lattak ezek a halveruek!!! :)

Meccs 3.: Magyarorszag - Feheroroszorszag...1-3! Ez volt a fajo pont inkabb, mint a szlovak meccs, jol jatszottunk vegig, aztan bekotortak egy golt egy kiugrasbol es igy a vege mar le volt jatszva...:( A tabor megint oriasi volt (erre a meccsre mar voltak olyan svajciak es mas nemzetiseguek, akik direkt a magyar taborba vettek jegyet, hogy ateljek a hangulatot...). Ettol fuggetlenul, ha megnezzuk, hogy meddig jutottak el a belaruszok - pl megvertek a finneket is, akkor azert nem is olyan gyengusz ez az eredmeny. :)

Ezeken a meccseken voltunk kinnt, sajnos ami utana kovetkezett - a kiesos kor - a nemetek veresegevel a franciaktol, egy kicsit borusabbra sikeredett, hiszen a 4 csapatbol csak 1 maradhatott fonnt, mert a nemeteknek berelt volt a helye a jovo evi rendezesuk miatt. Igy 1 helyert ment a csata, ami jol is kezdodott az osztrakok ellen, az elso harmadban batran mondom, hogy jobbak voltunk. De aztan az utolso percben kaptunk egy golt es utana mintha egy teljesen mas csapat jott volna ki a jegre, mint ami addig a VBn szerepelt - es ez sajnos kitartott a danok es a nemetek elleni meccsre is - igy sorrendben 0-6, 1-5 es 1-2 lettek az eredmenyek. Ami azt jelenti, hogy bucsuzunk, es bar szerzett pont nelkul, de emelt fovel johetunk el, mert: egyreszt a csapat sokakat meglepve nagyon jol szerepelt, masreszt a szurkolok letettek a nevjegyuket az asztalra, es batran mondhatom, hogy akik kovetik a jeghokit, azok kozul sokan el fognak latogatni Magyarorszagra emiatt a ket teljesitmeny miatt.

Szoval jovore Div 1, cel a visszajutas, de mindenkepp az elso ket hely valamelyike, addig meg emleknek: 

Jo volt, na! :D

u.i.: a tobbi erdekessegrol majd kesobb ;)

Címkék: hoki svajc jeghoki zurich

A bejegyzés trackback címe:

https://koivu.blog.hu/api/trackback/id/tr631110049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása