Azedzesek!

 2009.03.24. 11:31

Ezt mostmar csakazert is meg kellett irnom, mert az 51-es vonat sinein fekudtem, es nagyon csunyan elutott volna, ha nem teszem meg. (Igy is mar irasbeli fenyegeteseket kaptam, hogy igyekezzek ezzel a posttal, mert kulonben valamelyik este netantan mar a halakkal fogok vacsorazni... :) )

Szoval, most mar igy lassan 3 honap edzessel a hatam mogott - bar meg csak felszereles nelkuli felkeszules/eronlet/kicsi technika volt - elmondhatom, hogy vannak azert kulonbsegek kishazankhoz kepest.(voltam kinnt Wolves2 edzeseken is, vegigneztem, ugyhogy van valamennyi osszehasonlitasi alapom). Erdekes a helyzet, mert vannak olyan elemek, ahol pontosan meg lehet mondani, hogy miert vannak a kintiek elorebb, viszont vannak megfoghatatlan elemek is amiket nehez leirni, inkabb ilyen erzes-vagy-mifelek - azert ezeket is megprobalom beleszoni a postba valahogy - remelem tobb, mint kevesebb sikerrel. :)

Tehat, mar jo regen kezdtem, mint mondottam volt vagy 3 honapja. Es bar az elso edzesen meg betegen a padon ulve vettem reszt, mar akkoris jol esett, hogy a vegen a Max (HC) bemutatott a csapatnak, akik megtapsoltak, hogy jottem - ez egyebkent az egyik legnagyobb pozitivum ezzel a sporttal kapcsolatban, hogy iszonyu pozitiv a hozaallasa mindenkinek.

Szoval ezekutan a termes edzeseket kezdtuk el, heti egyszeri alkalommal, ketszer masfel oras azaz ossz. 3 ora, am aki szerencses (falak, WR, Secondary) az csak az elso 1,5 vagy a masodik 1,5 orara kellett,hogy jojjon. En ugye az LB betukombinacio halmazaba tartozok, igy volt szerencsem vegigedzeni minden vasarnap a 3 orat... Azert az eleg szornyu erzes,hogy bemelegitesz, vegignyomsz egy huzos edzest, majd 10 perc piheno utan megint nekiallsz bemelegiteni az ujonnan erkezettekkel... A feladatok kozt alt. volt letra (ugye a foldon), ami az LBknek alapgyakorlat - es sajna nem fektetunk eleg hagsulyt ra otthon - mert csak azzal tudod lekovetni a mozgasokat jol (Nem veletlenul ment szet a labam nekem sem a Titans ellen. Hanem azert mert fogalmatlanul futottam.) Emellett ami meg meglepett, hogy a vedoknek (LB, Secondary) legalabb ugyanolyan jol kell tudniuk elkapni a labdat, mint a tamadoknak - erre konkretan a backpedal+90fok, backpedal+45fok elore/hatra, illetve backpedal+sprint elore gyakorlatok szolgaltak. A kedvencem ez utobbi volt, ugyanis arrol szolt, hogy elindultal hatrafele, majd jelzesre kitamaszt+elkezdesz sprintelni az edzo fele, aki izombol hozzadvagja a labdat, te meg kapd el! Es ha nem tudod, akkor te vagy leggyengebb lancszem. :) Mondanom sem kell. voltak szep mutatvanyok... Szoval igazabol a benti edzesek `ennyivel` merultek ki - persze a mindenki altal ismert alap erosito gyarkolatok is szerves reszet kepeztek a programnak (ertsd: megszakadtunk parszor), de osszessegeben - ha mashogy talan nem is -, de fejben osszebb vagyok rakva, mint voltam.

Azert nem menek el szo nelkul az edzoi kar mellett, mert nekik koszonheto ugye az egesz fentebb emlitett 3 honapos felkeszules:

1. Maximilien von Garnier, Max (HC): O a vezetoedzo, O volt aki befogadott a csapatba. Mindemellett a csapat fennallasanak egyik legnepszerubb jatekosa (reszese volt a 3 bajnoki cimnek), WR-t jatszott egyebkent. Jelenleg amellett, hogy O a HC, eddzi az elkapokat - milyen meglepo :) - es amig nincs ra kulon edzo, addig az iranyitokat.

2.Jan Tiessen: Na ot nem szeretjuk...:)  O az RBk ill. QBk (Max mellett) edzoje. Viszont eleg komoly arcokat tud vagni, amikor 1-1 gyakorlasnal valamelyik LB-t megveri az RB...es ezek az arcok egyaltalan nem joindulatuak (bar, teszem hozza, nekem eleg nagy lokest ad, hogy csakazertis odab@sszak a kovetkezo kornel :) )

3. Shuredy Concetion: LB edzo - Na ot viszont szeretjuk!:) alapvetoen holland a csoka, de mar X eve itt el, illetve O is meghatarozo tagja volt a bajnok-csapatnak anno. Bazi nagy tudasa van, es a kinezete ellenere iszonyatos turelmes es segitokesz. Tenyleg legnagyobb tiszteletem! (es nem csak azert, mert O az en edzom! Na jo, azert is...:D )

4. Toure Butler: Secondary edzo, O a legerdekesebb figura. Amcsi, Washingtonbol szarmazott el - es pa-pa-pammm: NFL draftolt jatekos volt!!! Sajnos viszont utolerte a sorsa, es nemsokkal draftolas utan szanaszet ment a terde, igy levezetni tudott csak itt europai ligakban...szar tortenet. Viszont mindig nagy megtiszteltetes, amikor O eddz kozvetlenul (az O drillje a sprintel felem en meg megdoblak a lasztival gyakorlat...)

5-6-7. Andreas Nommensen, Bernhard Rozic, Vladi Ilic: Oket azert irtam osszefoglalva, mert ujonnan erkeztek es meg nem dolgoztunk veluk egyutt - sajna az eloeletuket sem tudom.(Akit erdekel a beosztasuk, az megtalalja itt: http://www.h-b-d.com/ )

Sajnos jelenleg meg mindig a sisaktalanok taboraba tartozom, igy az utobbi ket hetet ki kellett hagynom - mert mar kinnti edzesek vannak (bar ott alltam igy is a palya szelen). De, ha minden igaz, akkor a heten fol tudom venni az uj kis sisakkamat es akkor mar csak az van hatra, hogy vegre megint hozzaszokjak az utkozesekhez... :)))

Szoval, roviden ennyit az eddigiekrol, aztan majd a kintiekrol is irok, ha lesz mit. Legkozelebb aprilis 4-5 lesz egy nagy edzotabor, majd 19-en kezdodik a szezon egy baratsagos meccsel.

 

BREKING NYUZ (amolyan CNN-esen): Sajnos - bar nem teljesen ertem a nemet emaileket, amiket kapok - baj tortent a csapat haza tajan: voltak szponzor-problemak a szezon elott, es ezt nem sikerult kelloen orvosolni, ami azt jelenti a csapat szamara, hogy nem tudunk indulni az elso osztalyban, de megcsak a masodikban sem (kicsit mas nagysagrendu osszegekkel jatszanak egyebkent a Ligaban), ugyhogy valszeg harmadik liga lesz belole. Most hetvegen Vasarnap lesz egy csapat-gyules - edzes helyett - ahol mindenki ottlesz es nyilatkozhat, hogy igy ilyen feltetelekkel akar-e a HBD jatekosa maradni, vagy inkabb eligazolna...Sajna kemeny a helyzet, mert vannak olyan kepessegu jatekosok, akik valszeg itthagynak minket...Viszont mindenkeppen bizakodo vagyok, ha az edzok maradnak, hogy kva jok leszunk es mar csakazertis megmutatjuk! (kicsit olyan a szitu egyebkent, mint ahogy a Fradit pockoltek ki anno a Premiershipbol)

Címkék: hamburg edzes hbd

A bejegyzés trackback címe:

https://koivu.blog.hu/api/trackback/id/tr631022059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása